Oldalak

2013. február 15., péntek

Krumplifőzelék

Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-kevés olaj
-1 kisebb fej vöröshagyma
-babérlevél-ízlés szerint-, nálam 3 db,mivel nagyon szeretem (és én vagyok a szakács/né ;)
-só, bors, ételízesítő
-1 tk (csípős) Piros Arany
-1 kis poharas tejföl
-1 pohár tej, vagy víz (az ételsűrítőnek)
-1 ek ételsűrítő
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát; (csemege paprika helyett) belekerül a P.Arany, a babérlevél, fűszerezem; karikára belevágom a krumplit és kevés vízzel puhára főzöm.
Az ételsűrítőt elkeverem hideg tejben, majd ebben a tejfölt is, ráöntöm a krumplira és csak egyet főzök rajta.
Nem baj, ha egy kicsit hígabb, mert hűlés közben sűrűsödik még.
Ehhez semmilyen feltét nem kell-ez így jó, ahogy van :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése