Oldalak

2014. szeptember 10., szerda

Vajban és lekvárban sült alma

avagy, az ízes alma...újratöltve. :)
T-vel ugyanis pont arról beszélgettünk, hogy
esténként -Feléjük- már olykor jólesne egy kis
meleg a lakásban.
(Hát kérem, aki hegyek ölelésében él... :)))
Na, ez hasonló feelinget ébreszt a sík területen
elterülő embertársakban
-mármint a meleg tekintetében! :)))
Pár apró változtatás szokott csak előfordulni
a receptben, attól függően, hogy éppen milyen
lekvár kacsint le a kamrapolcról, vagy az
őrölt szegfűszeg almára való rá- vagy elkerülése.
(Hidegebb időben + télen kötelezően
belekerülésről beszélünk! :)))
Hozzávalók:
-4 db alma (sacc. 2 db/fő-elég, főleg egy kiadósabb menüsor után)
-2 ek vaj (az igaziból :)
-4 ek lekvár (most a LEVENDULÁS ŐSZIBARACKLEKVÁROM)
-őrölt fahéj
-őrölt szegfűszeg
-kevés citromlé
-2 ek méz (mivel nem készítem full édesre a lekvárjaimat)
Az almákat alaposan megmosom
(de nem pucolom meg) és a nagy kék-sárgás
szeletelőeszközzel gerezdekre vágom.
A vajat kis lángon felolvasztom, hozzáadom a lekvárt
és a mézet, majd ha felolvadt minden, beledobom
az almát; fűszerezem és roppanósra párolom.
Olcsó, gyors és nagyon finom desszert!
(Pont ilyen semmilyen időre való! :)



2 megjegyzés:

  1. Finom bizony, hozzánk most ért ide az esős és hűvös idő, úgyhogy már készíthetem is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert ugye, almának ilyenkor lenni már kell otthon! :)))

      Törlés