Oldalak

2015. október 11., vasárnap

Orosz hússaláta

"...Négy különböző nemzetiség képviselője
volt az asztalnál:
egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető,
egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.
A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás
a padon foglaltak helyet,
a hússaláta az asztalon, egy tálban...."
Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában
:)  :)  :)  :)  :)
Hozzávalók:
-30 dkg sült (jelen esetben) csirkemell-filé
-25 dkg (héjában) főtt krumpli
-25 dkg (hámozott) alma
-20 dkg savanyú uborka
-1 nagyobb fej lilahagyma
-2 egész, nagy méretű, főtt tojás
-0,5 liter TARTÁRMÁRTÁS
-só
 
A krumplit héjában főzöm meg, majd ha hűlt egy kicsit,
meghámozom és krumplitörővel kicsit megtöröm
-szerintem jobb így,
egyébként is törne, ha belekeverjük a salátába. 
A tojásokat szintén megfőzöm
-10 perces kemény tojás legyen.
A sült húst kicsire vágom, pont úgy, mint az uborkát
és az almát, amiket is egy nagyobb tálba pakolok.
A hagymát kis kockára aprítom, besózom és állni hagyom,
míg a többi hozzávaló is elkészül.
A burkolatától megfosztott tojásokat tojásszeletelővel összevágom;
ez és az összes hozzávaló, mehet a húsra,
végül a tartármártással leöntöm és alaposan átkeverem.
Ha áll egy éjszakát, az csak jót tesz neki,
de ha a Csemete a második nagy tálkával surran
a szobája felé, ne álljuk útját
-azt jelenti, hogy valószínűleg jól sikerült! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése