2012. december 18., kedd

Pihentetés nélküli mézes

Hozzávalók:
-1 kg finomliszthez
-3 kk szódabikarbóna
-1 ek mézessütemény fűszerkeverék
-30 dkg porcukor
-30 dkg Rama
-2,5 dl méz
-3 egész tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény fűszerrel és a porcukorral összekeverem. A margarint belemorzsolom a lisztes keverékbe, beledolgozom a mézet és a tojásokat is. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra nyújtom és kiszaggatom-nem kell vastagabbra, mert sütés közben is nő egy kicsit. Előmelegített sütő, légkeverés, 160°C, 8-10 perc; rácson hűtöm ki.
Cukormáz a díszítéshez:
-1 tojásfehérjéhez-amit félig kell felverni
-30 dkg porcukor kell-sűrűn folyós massza legyen belőle.
Ezzel a mázzal teljesen is bekenhetjük a sütit, de rajzolni is lehet vele, ha habzsákba töltjük.
Ha valakinek olyan receptje akad, ami keményebb sütit eredményez, kihűlés után a mézeseket tegyük fém dobozba alma szeletekkel együtt. Ugyanis a sütemény magába szívja az alma nedvességét és puha lesz, az alma pedig majdnem olyan lesz, mintha aszalva lenne-mindkettő nagyon jó!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése