2014. március 9., vasárnap

Mustáros tarja

...vele sült krumplival és hagymával.
A vége előtt kicsivel...
Hozzávalók:
-tarja
-vöröshagyma
-krumpli
-mustár
-tengeri só

-életízesítő
-darált bors
-zsiradék (nálam mangalica zsír)

-pici víz
Nincsenek szigorúan vett mennyiségek,
érzésből kell adagolni a hozzávalókat
(a vendégek létszámától, no meg
a tepsi méretétől függően :)
-ez nem sütemény! :)))
A húsból egy szelettel számolok/fő
(senki nem eszik többet-nem bír! :),
krumpliból 2-3 darabbal,
a hagyma inkább az álcázási képességétől
függ (mennyi borítja be az egészet :).
Sütni: ezt lefedve kell,
(muszáj, így lesz puha, szaftos a hús)
200 fokon, alsó-felső sütéssel 1,5 órát,
majd légkeveréssel egy kicsit rápirítani!
Alulra kerül a vastagabb karikára vágott
krumpli, ezt megszórom ételízesítővel,
majd a húsok, ezeket már csak sózom
és végül a hagymakarikák,
ételízesítővel megszórva.
Egy dologra ügyeljünk, mégpedig,
hogy miután kiklopfoltuk a húst,
 pácoljuk be és legalább egy napra
tegyük hűtőbe-sokkal finomabb lesz!
Pácolni: csak darált borsot és mustárt
teszek rá, abból viszont 3 félét
(simát, dijonit és magost);
a többi ízesítőt csak sütés előtt szórom rájuk.
És ezt nem lehet finomkodva,
tálra szedve felszolgálni
-ezt tepsivel kell az asztal közepére tenni,
két nagy kanalat a tepsi mellé fektetni
és jó fajta mustárokat hozzáadni! :)



2 megjegyzés:

  1. Nem ismertem ezt a készítési módját a tarjának, de nagyon tetszik, fincsi, szaftos lehet! :) Ezt tényleg így, tepsistől kell tálalni! :)

    VálaszTörlés