2016. március 20., vasárnap

Non plus ultra

...a felülmúlhatatlan, az utolérhetetlen,
a hovatovább netovábbja. :))) 
Több, mint 2 éve hever a piszkozatok között a receptje;
ekkor ugyanis már egy ideje megfogalmazódott
kis buksimban, hogy ilyen sütit egyszer sütnöm kell
és ami késik alapon -egy kis fáziskéséssel- el is készültek.
Hozzávalók:
-20 dkg liszt
-20 dkg vaj (igazi :)
-2 ek vaníliás cukor 
-5 dkg porcukor
-2 tojás sárgája
-csipet só
a habhoz:
-20 dkg porcukor
-2 tojás fehérje
-1 kk ecet
a töltéshez:
-baracklekvár (pár evőkanálnyi) a korongok egyik felére, a másikra pedig
-LEMON CURD (még volt egy kevés az üvegben, a többedik elkészült adagból :)
A hozzávalókból -robotgéppel- omlós tészta készült,
ezt fóliába csomagolva, legalább fél órára hűtőbe tettem.
Közben elkészülhet a hab
-miután nem szeretem a véletlenre bízni a történéseket,
(plusz, erre még időt is hajlandó voltam szánni :)
a habot vízgőz fölött vertem fel, kb. 5 perc alatt
-amikor már csak alig cseppen a habverőről,
akkor kávéskanál segítségével azonnal lehet is adagolni.
Tehát a tésztát -bőven lisztezett gyúrótáblán-
3-4 mm vékonyra nyújtom (nem kell vastagabbra, mert emelkedni
fog sütés közben),
3 cm-es szaggatóval szaggatom,
(kisebb szaggatóval még aranyosabbak lesznek)
sütőlapra pakolom, kávéskanállal adagolva mindegyikre
habot pakolok és előmelegített sütőben, légkeveréssel, 160 fokon,
(alsó-felső sütés esetén 180 fokon)
10 perc alatt készre sütöm.

Itt is hagyom őket kihűlni, majd egy-egy korongot
kevés lekvárral összeragasztok.
112 db korongocska-, azaz 56 db nem tökéletes, de
finom falatka lett ebből a mennyiségből.
Csak tudnám, az miért van, hogy
minél több idő elkészíteni valamit,
az annál gyorsabban fog a tálról
eltűnni?!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése