Téli változat-ennek megfelelően gyors is, ugyanis ilyenkor befőttekből készítem- és pont ezért nagyon finom!
Amik a fazékba kerültek:
-'hősi'barack-, cseresznye-, meggy- és szilvabefőtt
-eper pudingpor-mikor milyen színű levest készítek, olyan színű a puding-és így nem kell liszt sem
-cukor-ha szükséges még
-vaníliás cukor
-csipet só
-3-4 dl tej-ebben keverem el a pudingport
Miután a befőtt már nem szorul ízesítésre, a levest sem kell a nyári változathoz képest befűszerezni.
A gyümölcsöket lével együtt öntöm fazékba (a barackot azért darabolom még egy kicsit) és még egyszer annyi vízzel öntöm fel, mint amennyi a befőttek leve.
Miután felfőtt a 'történet', a tejben elkevert pudingport ráöntöm-addig főzöm csak, míg a pudingpor besűríti a levest.
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése