Oldalak

2013. február 19., kedd

Tepsiben, hagymával sült krumpli

Van az úgy mifelénk (főleg, ha kettesben
vagyunk itthon a Gyermekfejűvel),
hogy ilyet táplálkozunk vacsorára
...csak mert ha a ház Ura is itthon van, akkor
elképzelhetetlen, hogy ne legyen hozzá hús.
Simán, csak ennyit és ez pont így tökéletes.
 

Rajta csilipelyhes só, frissen darált bors,
rozmaring apróra vágva és olíva olaj + egy pár fej
vöröshagyma cikkekre vágva.
Senki nem várhatja el, hogy -e nélkül egyem.
Előmelegített sütő, 200 fok, légkeverés,
30 perc, burkolás.

3 megjegyzés:

  1. Ha pedig az Ember is otthon vacsorál, akkor kiklopfolsz egy-egy szép szelet tarját és kevés zsiradékon hirtelen megsütöd, ez is megvan, mire a tepsis krumpli elkészül. Sózni, fűszerezni csak tálaláskor. A krumplira szórt fűszer többnyire elegendő, legfeljebb a húst kell sózni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tarját csak az "aggabb" rokonoknak; mi nem nagyon esszük :D

      Törlés
  2. finom is az!!....nálunk a sima hasábburgonyának van ekkora sikere, s azt a "zembör" is szívesen eszi, nálunk! :)

    VálaszTörlés