Van az úgy mifelénk (főleg, ha kettesben
vagyunk itthon a Gyermekfejűvel),
hogy ilyet táplálkozunk vacsorára
...csak mert ha a ház Ura is itthon
van, akkor
elképzelhetetlen, hogy ne legyen hozzá hús.
Simán, csak ennyit és ez pont így tökéletes.
Rajta csilipelyhes só, frissen darált bors,
rozmaring apróra vágva és olíva olaj + egy pár fej
vöröshagyma cikkekre vágva.
Ha pedig az Ember is otthon vacsorál, akkor kiklopfolsz egy-egy szép szelet tarját és kevés zsiradékon hirtelen megsütöd, ez is megvan, mire a tepsis krumpli elkészül. Sózni, fűszerezni csak tálaláskor. A krumplira szórt fűszer többnyire elegendő, legfeljebb a húst kell sózni.
VálaszTörlésTarját csak az "aggabb" rokonoknak; mi nem nagyon esszük :D
Törlésfinom is az!!....nálunk a sima hasábburgonyának van ekkora sikere, s azt a "zembör" is szívesen eszi, nálunk! :)
VálaszTörlés