Oldalak

2025. április 20., vasárnap

Sajtos, magvas rudak

Régen terveztem megsütni, most kénytelen
is voltam -egy kis változtatással-, ugyanis
amit a Lányok hoztak, azt egy nap alatt
ettük meg, ez pedig igencsak szomorú tény.
Szóval, az eredeti recept Emikétől van, Ő pedig
a Rupáner-konyha alapján süti (ott házi, sajtos
ropiként szerepel).
A kiszúró formát pont megtaláltam a spájzban
(nem, nem szoktam mindent megtalálni akkor,
amikor pont kellene😄),
így minden adott volt, hogy el is készüljön ez a
finomság...szerintem ez sem fog sokáig kitartani. 

Hozzávalók:
-kb 30 dkg sima liszt
-20 dkg Ráma margarin
-2 tk só
-25 dkg reszelt sajt (Trappista, Gouda, Mozzarella, valamilyen füstölt...minél több fajta, annál finomabb lesz)
-4-5 ek krémsajt/sajtkrém (függ a tészta állagától)

a lekenéshez:
-1 egész tojás
és vagy nagy szemű só, vagy magkeverék (napraforgó-, len-, szezámmag) + egész mák
 
Kezdem azzal, hogy előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tészta nagyon gyorsan lesz kész, úgyhogy minden
legyen előkészítve és szoba-hőmérsékletű.
Robotgéppel dagasztom be a tésztát, ha szépen
elválik az edény falától, akkor lisztezett felületre
kiveszem, fél centiméteresre kinyújtom, rányomom a
kiszúrót,
de mielőtt szétszedném, lekenem felvert tojással,
alaposan megszórom a magkeverékkel + mákkal
és kicsit bele is nyomkodom.
A sütőt légkeverésre állítom és nagyjából 10 perc
alatt készre sütöm.
 Sütőpapíron sütöm...ami alatt ott a tepsi. 😉
 
Ja, sütöttem még 80 db MADELEINE-t,
így csak elegek lesznek 1-2 napra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése