Oldalak

2018. június 19., kedd

Meggy dzsem

Ott fejeztem be a
MEGGYBEFŐTTnél 
(vagy ott kezdtem :),
hogy kapok még egy kevés meggyet.
Kaptam.
Amiből egy üveg nem sok, annyit
nem raktam el
...mindet másra használtam fel! :)
Hozzávalók 4 kis üveghez:
-1,25 kg magozott meggy
-35 dkg cukor
-1 zacskó dzsemfix 3:1
és a 4 kis üveg 

A történet leganyásabb része maga a meggy
kimagozása...kézzel...az egész kapott mennyiséget
...nem azért, mert nincs meggymagozóm! :)))
Tehát a magozott szépségekből kimérem a kellő
mennyiséget, összekeverem a cukorral és a
tartósítóval és nagyobb lángon, kb. 3-4 percig
összefőzöm-közben kavarom és a vége előtt
botmixerrel egy kicsit összevágom.
Az alaposan kimosott üvegeket megtöltöm a
dzsemmel, lezárom és fejre is állítom őket
...ezt kétszer ismétlem!
Azért kétszer, hogy a gyümölcsök ne csak alul,
vagy csak felül üljenek az üvegekben, hanem
viszonylag egyenlően oszoljanak el.
Az egyik legnagyobb kedvencem!
:))) 
Update 2018.06.29...kb. egy hete meggyes rétest sütöttem, amihez ebből a mennyországból használtam fel egy üveggel-azt hiszem, hogy nálam mindig is a meggy dzsem lesz a lekvárok királya! 😍

1 megjegyzés:

  1. Igy csinalom en is nem hasznalok dzsem fixet,ma vettem 3:1 es 2;1 varom hogy hozzak a gyerekek a meggyet.

    VálaszTörlés