2016. június 12., vasárnap

Cukkinitócsni

Maga a sütés módja innen jött
-maradjunk annyiban, hogy mostanában
egyáltalán nem hiányzik a
bő olajban való sütés
(kivételt képez ez alól a rántott hús :))).
Hozzávalók:
-4 normál méretű cukkinihez
-4 egész tojás
-2 ek fokhagyma-granulátum (vagy 4 gerezd fokhagyma)
-20 dkg zsemlemorzsa
-2 ek liszt
-10 dkg frissen reszelt parmezán (igazi-24 hónapig érlelt :)
-só
-frissen darált bors
-életízesítő
A cukkiniket alaposan megmosom és a burkolatával
együtt lereszelem (nagy lyukú reszelőn)
-kicsit besózom, állni hagyom.
Miután a sóból kinyomkodtam, került rá a
zsemlemorzsa, a fűszerek, a tojások és a frissen
reszelt parmezán-alaposan összekeverem, majd
vagy kiolajozott tepsire, vagy szilikonos sütőpapírral
bélelt tepsire formázok gombócokat, amiket
kicsit ellapítok.
A tetejüket kevés olívaolajjal lekenegetem.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel,
40 perc alatt sült készre.
(Mondtam már, hogy imádom a szilikonos sütőpapírt? :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
És hogy mivel került tálalásra?
Hát TZATZIKIVEL, nem csalóssal! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése