Hozzávalók:
-10 db egész tojáshoz
-10 dkg jó fajta vaj
-20 dkg majonéz
-1 nagy fej vöröshagyma, vagy 1 köteg újhagyma, amit éppen szeretnénk
-só
-frissen darált fekete bors
A tojásokat megmosom és 10 percig főzöm,
majd hideg vizet engedek rájuk és még jó meleg
állapotukban megfosztom azokat a burkolatuktól,
mindezt folyó, hideg víz alatt, így probléma nélkül és
szinte egyben lejön a héj.
A vöröshagymát szintén burkolat-mentesítem,
nagyon kicsire felkockázom, óvatosan besózom,
egy kicsit állni hagyom.
A tojásokat tojásszeletelővel mindkét irányban
összevágom (szerintem szebb így, rusztikusan),
hozzárakom a hagymát, a majonézt, a
szobahőmérsékletű vajat, borsot darálok még rá,
alaposan összekeverem és pirítóson tálalom.
Ha a tojássalátánkat a hűtőből vesszük ki
(mert ugye ott tárolandó újabb felhasználásig :),
sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha frissen
sült pirítósra kerül a saláta, amire szépen ráolvad
a vaj is.
Nagyon finom retró élményt nyújt.
😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése