...amit "menzai nyelven"
(nagyon helytelenül, legalábbis felénk)
(nagyon helytelenül, legalábbis felénk)
Hozzávalók:
-1 nagy fej édes káposztához
-2 kígyóuborka
-2 fej vöröshagyma
-só
-0,5 l víz
-10 ek kristálycukor
-10 ek 10 %-os ecet (vagy 5 ek 20 %-os)
Ezeken kívül türelem, nyugalom és kitartás!
A káposztáról leszedek pár laput
(mosni nem nagyon szoktam),
a torzsát kivágom, majd
a torzsát kivágom, majd
robotgéppel legyalulom az uborkával
és a hagymával együtt.
Besózom, de éppen csak és innentől
kezdve inkább türelmünk legyen,
hogy forgatással alaposan átjárja a só
-az sem baj (sőt), ha legalább egy órát így
hagyjuk állni.
Ezután a sós léből alaposan kinyomkodom
és a víz-ecet-cukor kombinációval ízesítem.
Frissen is nagyon finom a történet,
de kifejezetten jót tesz a salátának,
ha egy kicsit áll fogyasztás előtt.
-az sem baj (sőt), ha legalább egy órát így
hagyjuk állni.
Ezután a sós léből alaposan kinyomkodom
és a víz-ecet-cukor kombinációval ízesítem.
Frissen is nagyon finom a történet,
de kifejezetten jót tesz a salátának,
ha egy kicsit áll fogyasztás előtt.
Ugye már állt egy kicsit, jöhetek? :D
VálaszTörlésTermészetesen! :D
TörlésJól hangzik , kép alapján nagyon guszta🙂 biztos finom ! 😉
VálaszTörlésKlassz, megcsinálom :)
VálaszTörlésNagyon klassz megcsinálom így akkor lesz egy különleges savanyúságom is. Köszönöm a receptet,menteni fogom.
VálaszTörlésLehet-e télire eltenni? Vagy azonnal kell megenni?
VálaszTörlésSzia, Ági! Ez kifejezetten friss (pár napra való) fogyasztásra készül, ezt a fajtát nem szoktam eltenni (de biztosan eltehető, ha már az elálló káposztával készül), arra van más receptem.
TörlésEz isteni finom a káposzta saláta, még a barátaim is nagyon izlenek 😋😋😋😋 köszönöm a megosztás
VálaszTörlés