Oldalak

2014. január 23., csütörtök

Káposztasaláta uborkával és hagymával

...amit "menzai nyelven"
(nagyon helytelenül, legalábbis felénk)
bolgár salátának hívnak
-semmi köze hozzá!

Hozzávalók:
-1 nagy fej édes káposztához
-2 kígyóuborka
-2 fej vöröshagyma
-só
-0,5 l víz
-10 ek kristálycukor
-10 ek 10 %-os ecet (vagy 5 ek 20 %-os)


Ezeken kívül türelem, nyugalom és kitartás!
 
A káposztáról leszedek pár laput
(mosni nem nagyon szoktam),
a torzsát kivágom, majd
robotgéppel legyalulom az uborkával
és a hagymával együtt.
Besózom, de éppen csak és innentől
kezdve inkább türelmünk legyen,
hogy forgatással alaposan átjárja a só
-az sem baj (sőt), ha legalább egy órát így
hagyjuk állni.
Ezután a sós léből alaposan kinyomkodom
és a víz-ecet-cukor kombinációval ízesítem.
Frissen is nagyon finom a történet,
de kifejezetten jót tesz a salátának,
ha egy kicsit áll fogyasztás előtt.



8 megjegyzés:

  1. Ugye már állt egy kicsit, jöhetek? :D

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik , kép alapján nagyon guszta🙂 biztos finom ! 😉

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz megcsinálom így akkor lesz egy különleges savanyúságom is. Köszönöm a receptet,menteni fogom.

    VálaszTörlés
  4. Lehet-e télire eltenni? Vagy azonnal kell megenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Ági! Ez kifejezetten friss (pár napra való) fogyasztásra készül, ezt a fajtát nem szoktam eltenni (de biztosan eltehető, ha már az elálló káposztával készül), arra van más receptem.

      Törlés
  5. Ez isteni finom a káposzta saláta, még a barátaim is nagyon izlenek 😋😋😋😋 köszönöm a megosztás

    VálaszTörlés