2014. január 23., csütörtök

Káposztasaláta uborkával és hagymával

...amit "menzai nyelven"
(nagyon helytelenül, legalábbis felénk)
bolgár salátának hívnak
-semmi köze hozzá!
Hozzávalók:
-1 nagy fej édes káposztához
-2 kígyóuborka
-2 fej vöröshagyma
-só
-0,5 l víz
-10 ek cukor
-10 ek ecet
Ezeken kívül türelem, nyugalom és kitartás! :D
A káposztáról leszedek pár laput
(mosni nem nagyon szoktam),
a torzsát kivágom, majd
robotgéppel legyalulom az uborkával
és a hagymával együtt.
Besózom, de éppen csak és innentől
kezdve inkább türelmünk legyen,
hogy forgatással alaposan átjárja a só
-az sem baj (sőt), ha legalább egy órát így
hagyjuk állni.
Ezután a sós léből alaposan kinyomkodom
és a víz-ecet-cukor kombinációval ízesítem.
Frissen is nagyon finom a történet,
de kifejezetten jót tesz a salátának,
ha egy kicsit áll fogyasztás előtt.



2 megjegyzés: