Van már a blogon
de mivel most újra készítem, frissítettem a
recepten, csak mert egy kicsit könnyebbet,
egy kicsit tavasziasabbat szerettem volna
készíteni.
Bár amilyen időjárás a napokban van,
bármilyen évszak szerintit készíthetnék.
😄
Hozzávalók:
-4 kis üveg (4 x 280 g) vegyes erdei gombakeverék
-2 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 kis tégelyes sűrített paradicsom
-kevés olaj (nem szabad, hogy tocsogjon az olajban)
-fél citrom leve
-2 db babérlevél
-só
-frissen darált feketebors
-cukor (viszonylag sok)
- 1 dl víz
Kezdem azzal, hogy kevés olajon dinsztelni
kezdem az apróra összevágott vöröshagymát,
ha már opálos a színe, rányomom a fokhagymát
is, majd hozzáöntöm a gombát (a leve nélkül).
A gombával együtt mehet rá a babérlevél, só,
bors, sűrített paradicsom, cukor és friss citromlé,
ízlés szerint, de ezt kóstoljuk, nehogy nagyon
savanyú legyen.
Ha nagyon sűrűnek ítéljük a gombát, 1 dl vizet
nyugodtan hozzáönthetünk.
Kis hőn főzöm, maximum fél óráig
-ezt nem kell sokáig főzni, elég, ha szépen
besűrűsödik az egész.
Hidegen és melegen egyaránt lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése