...bacon morzsával
Hozzávalók:
-1 kg friss, vagy fagyasztott zöldborsóhoz
-2 közepes fej vöröshagyma
-6 nagyobb gerezd fokhagyma
-2 liter zöldségalaplé (8 db Knorr kapszli, alias 2 doboz)
-1 csokor petrezselyemzöld
-pár mentalevél
-frissen darált bors
-2-3 ek fehérborecet
-olaj
tálaláshoz:
-kockázott bacon szalonna
Kevés olajon dinsztelni kezdem az összevágott
vöröshagymát, ha kezd opálos lenni, akkor a
darabolt fokhagyma is mellé kerül.
Nem kell nagyon apróra vágni egyiket sem, mert
a végén a botmixert beleengedem.
Ha puha a hagyma, hozzáöntöm a borsót, kicsit
átforgatom, majd felöntöm 2 liter vízzel, hozzáadom
a Knorr kapszlik tartalmát és puhára főzöm az egészet.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor mehet a levesbe a
botmixer és csak ekkor adom hozzá az összevágott
petrezselymet és mentát, ugyanis így fogja megőrizni
azt a szép zöld színt.
Ezek után jön a passzírozás, csak mert sokkal szebb,
finomabb, selymesebb állagot érdemel a levesünk.
Egy sima tésztaszűrőben, egyszerre pár szedőkanálnyi
levest átkeverünk, én szilikon spatulával szeretek
dolgozni.
Kóstolok, ízesítek, borsozok, ecetezek...só nem
került bele, az alaplé miatt, mert az is sós.
Maga a leves önmagában is kitűnő választás, de most
készült hozzá egy kis kockázott bacon szalonna,
kisütve.
Ez a leves is egy igazi kánikula leves lehet,
ha fogyasztás előtt alaposan behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése