2017. szeptember 22., péntek

Párolt savanyúkáposzta, avagy a Bajor káposzta

Úgy indult a történet, hogy hétvégén
elég cidri volt mifelénk (be is fűtöttem :)
és ennek örömére megosztottam a frászbukon az
ALMÁVAL ÉS LILAHAGYMÁVAL SÜLT KOLBÁSZ
receptjét...őszi időjáráshoz őszi ízek. :)
De csak nem hagyta békén a fantáziámat,
(meg hát az idő sem melegedett fel valami rettenetesen)
úgyhogy bevásároltam Aldiéknál igen jó féle
savanyú káposztából és Német kolbászokból,
itthon pedig megsütöttem őket almával és
lilahagymával...csak hogy teljes legyen a feeling!
:)  ;)  :)
Héjában főtt-, majd azzal együtt megtört, hagymás krumpli kíséretében.
Hozzávalók:
-80 dkg savanyú káposzta (2 csomag, baconos...sima káposzta esetén 15 dkg füstölt, húsos káposzta pluszban, apróra vágva :)
-libazsír
-1 nagy fej vöröshagyma
-fél ek egész bors
-fél ek egész borókabogyó
-cukor, vagy jelen esetben eritrit, ízlés szerint
-2 db babérlevél
-2,5 dl húsleves
És mivel most a párolt savanyúkáposzta a főszereplő,
itt csak annak a leírása fog következni.
Ha sima savanyú káposztánk van, akkor esetleg
át lehet mosni, de jelen esetben nagyon finom
kész dolgot sikerült vennem, úgyhogy ez elmaradt.
Zsíron üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát,
(só nem kell rá pluszban!)
ráöntöm a káposztát, fűszerezem, felöntöm a levessel
és gyakori kevergetés mellett -fedő nélkül-
puhára párolom...sacc 20-30 perc.
Melegen kerüljön kitálalásra.
Ezt a savanyúságot tavaly Zakopánéban
ettem, kolbász és hurka kíséretében volt
tálalva és azóta kutatom a receptjét
...szerintem megtaláltam. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése