Hozzávalók 2 főre:
-40 dkg fagyasztott, konyhakész garnéla
-1 ek olívaolaj
-1 ek vaj
-4-6-8 gerezd fokhagyma (nálam inkább a 8 a nyerő)
-pár tekerésnyi darált chili (mennyire bírjuk az erőset)
-1 dl jó fajta fehérbor
-frissen facsart citromlé
-2 dl tejszín
-só
-pici frissen darált feketebors (opcionális, a chili miatt)
-1 kis csokor friss petrezselyem
-25 dkg Barilla Taliatelle, - Bavette, de a Spagetti is kiváló
Nagy fazékban vizet forralok, olyan sósat, mint a
tenger vize és fog keményre főzöm a tésztát.
Nem kell olaj a vízbe!
Soha!
Olívaolajat és vajat teszek egy serpenyőbe, ehhez adom
a chilit, a szeletelt fokhagymát és közepes hőn párolni
kezdem.
Én úgy szeretem a fokhagymát, ha még van egy kis
tartása.
Ezek után kerül bele a garnéla, majd szépen,
sorban, egymás után a bor, a tejszín, a felszeletelt
petrezselyemzöld, só, bors, citromlé és 1-2 percre
főni hagyom az egészet.
Mire a tészta megfő, ez is elkészül.
Mennyország.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése