Oldalak

2020. december 14., hétfő

Kulimász

...avagy majonézes, lilahagymás uborka
 
Az idei év nagyon más, mint az eddigiek
...többek között huszon pár év után először itthon
fogjuk tölteni a szentestét, most nem tudunk
mást tenni, nem lehet mást tenni.
Hozzávalók:
-2 üveg csemegeuborkához (mondjuk kapros, az jól megy a halhoz)
-4 közepes fej lilahagyma
-só
 
Kezdem azzal, hogy ismét kutakodtam
a Nagy Szent Világhálón, csak mert azt tudom,
hogy többféle sült halat fogok készíteni szentestére,
de szeretnék valami mást is,
mint amivel egyébként enni szoktuk
(pl. a fokhagymás majonéz, vagy az elhagyhatatlan
 
Így került a képbe ez a recept (a környékünkön
van egy nagyon jó halsütöde, az Ő étlapjukon
szerepel), amit most előre megfontolt szándékkal
(kisebb mennyiségben)
elkészítettem (csak nem fogok a nagy napon
szégyent vallani vele), és meg is kóstoltattam a
Királylánnyal, aki áldását adta az elkészítésére
...és angolosan le is lépett az elkészített mennyiséggel!
😀
Nagyon sok tennivaló nincs vele, de ha nagyon
finom végeredményt szeretnénk, akkor mindenképpen
csak mert fényévekkel lesz finomabb a kész mártás!

Attól függően, hogy milyen uborkát veszünk
(szeletelt szendvicsuborkát, vagy egész csemegét),
lehet csíkokra szeletelni, de van, aki lereszeli, kockázza.
Ha az uborkát csíkokra vágjuk, akkor a hagyma
is szálasra legyen vágva, ha reszeljük, vagy kockázzuk,
akkor mehet kis kockára.

A szeletelt lilahagymát besózom és állni hagyom.
Az uborkát vékony Julienne-re vágom,
majd összekeverem a hagymával, majonézzel és
fogyasztásig hűtőbe kerül.

Rendkívül finom kiegészítője a sült halnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése