Oldalak

2025. május 2., péntek

Remulád mártás (Sauce Remoulade)

A francia eredetű remoulade-mártás leginkább
tengeri ételekhez illik, de szinte minden rántott
fogás mellé kiváló.
Továbbá tökéletesen illik salátaöntetekhez,
grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz,
vagy mártogatósnak, nyers zöldségekkel is.

Hozzávalók:
-2,5 dl MAJONÉZhez
-1 kis csokor friss petrezselyemzöld
-2 szál újhagyma (de kiváló a snidling, fehérhagyma, mogyoróhagyma is, ha éppen nincs újhagyma)
-1-2 gerezd fokhagyma (attól függően, hogy mennyire szeretjük, vagy mennyire szeretnénk erősnek)
-1-2 tk friss citromlé (kóstoljunk)
-1 tk Worcestershire szósz
-1 tk füstölt (csípős) fűszerpaprika
-1 tk mustár (akár magos, ha szeretjük)
-só
-pici frissen darált bors, vagy aki szereti a csípőset, annak Cayenne bors
 
A munka dandárját most is a késes robotgép
fogja elvégezni, ugyanis ezzel a legegyszerűbb
dolgozni.
A robotgép táljába teszem a nagyjából összetépett
petrezselyemzöldet, újhagymát, fokhagymát és
durvára aprítom (nem kell pépesre).
Tálba kiöntöm és hozzákeverek minden további
belevalót, közben kóstolom.
Ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése