2018. június 14., csütörtök

Sült padlizsán télre

...befőzőautomatában
Ősztől -amíg szezonja van- elég nagy mennyiségű
padlizsán kerül a kosaramba, ugyanis nagggyon
szeretjük a hagymás-fokhagymás-majonézes
Hozzávalók 4 db 580 ml-es üveghez:
-8 db gyönyörű, nagy, feszes húsú padlizsán
-olívaolaj
Ennyi! :)))

Viszont most, hogy én is rendelkezek a kis
R2-D2-val, úgy gondoltam, hogy meg kellene
próbálnom eltárolni ínségesebb (vagy lustább :) időkre;
de ahogy olvasgatom a Nagy Szent Világhálón
lévő ajánlásokat, nem annyira könnyű ezeknek a
szépségeknek a tartósítása, úgyhogy ki kellett
választanom az általam legjobbnak, leghasznosabbnak
ítélt leírást.
Ezen írást követve beáldoztam a fent említett
mennyiségű padlizsánt, úgyhogy jöjjön, ami még
nem volt...és tudjátok, télen jövök a beszámolóval
(ha sikerült a tartósítás, ha nem)!

Kezdem azzal, hogy a sütőt előmelegítem 180 fokra.
A mosott padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsikre rakom,
több helyen megszurkálom (késsel) és légkeveréssel
egy órára a sütőbe kerülnek...ott is hagyom majd
őket egy kicsit, amíg a gőztől egy csöppet összeesnek.
Ezután egy nagyobb szűrőbe ügyeskedem a húsukat,
hogy alaposan lecsepegjenek, majd nagyjából megtöröm
és összekeverem, s üvegekbe is pakolom úgy,
hogy alaposan belenyomkodom a padlizsán húst
(ne nagyon maradjon sok levegő).
Mindegyik tetejére kerül annyi olívaolaj, amennyi
kényelmesen ellepi, lezárom és mennek az automatába,
első körben 100 fokon, 60 percre.
Ezután két nap pihenő következik, majd újra automatába
kerülnek, ekkor is 100 fokra, de már csak 30 percre.
(Együtt ért a finisbe a REBARBARA BEFŐTTekkel! :)
Okosítás és szépítés után mennek a kamra polcra.
:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése