Oldalak

2019. október 6., vasárnap

Vegyes vágott savanyúság, csalamádé

...szinte azonnali fogyasztásra
Azt az előző bejegyzésemben már írtam,
hogy rögtön három kis hordót vettem
-ez került a következőbe. 😊
Hozzávalók, most egy 10 literes hordóhoz:
-4 kg uborka
-4 kg fejeskáposzta (ha télre tesszük, elálló legyen, a nyári ugyanis megpuhul)
-1,5 kg vöröshagyma
-2 fej karfiol (ez is téli, elálló)
-6 db közepes sárgarépa
-7 dkg só
-1 kg cukor
-1 tk szárított kapor
-6 dl 10%-os ecet
-2-3 kk borkén

Nem szentírás egyik mennyiség sem
és mások általában paprikát is tesznek
bele...én nem, nem szeretjük.

Semmi fakszni nincs az egésszel...pucolok,
hámozok, gyalulok, szeletelek
Most mindent kézzel gyalultam...így is gyorsan ment.
...a zöldségekre kerül minden
ízesítő és fűszer...keverek-kavarok, legalább
12 órát állni hagyom, közben is többször
keverek-kavarok és ha már elég szép mennyiségű
levet eresztett, akkor hordóba/vödörbe/üvegekbe
pakolom, a megmaradt levet ráöntöm,
hideg helyre teszem és pár nap múlva
már rá is járhatunk. 😊
Tárolni hideg helyen, továbbá légmentesen
zárható üveg-, műanyag-, vagy cserép
edényben/hordóban kell.
A végeredmény rendkívül finom!
😌

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése