...szinte azonnali fogyasztásra
Azt az előző bejegyzésemben már írtam,
hogy rögtön három kis hordót vettem
-ez került a következőbe. 😊
Hozzávalók, most egy 10 literes hordóhoz:
-4 kg uborka
-4 kg fejeskáposzta (ha télre tesszük, elálló legyen, a nyári ugyanis megpuhul)
-1,5 kg vöröshagyma
-2 fej karfiol (ez is téli, elálló)
-6 db közepes sárgarépa
-7 dkg só
-1 kg cukor
-1 tk szárított kapor
-1 tk szárított kapor
-6 dl 10%-os ecet
-2-3 kk borkén
Nem szentírás egyik mennyiség sem
és mások általában paprikát is tesznek
Semmi fakszni nincs az egésszel...pucolok,
hámozok, gyalulok, szeletelek
hámozok, gyalulok, szeletelek
Most mindent kézzel gyalultam...így is gyorsan ment. |
ízesítő és fűszer...keverek-kavarok, legalább
12 órát állni hagyom, közben is többször
keverek-kavarok és ha már elég szép mennyiségű
levet eresztett, akkor hordóba/vödörbe/üvegekbe
pakolom, a megmaradt levet ráöntöm,
hideg helyre teszem és pár nap múlva
már rá is járhatunk. 😊
Tárolni hideg helyen, továbbá légmentesen
zárható üveg-, műanyag-, vagy cserép
edényben/hordóban kell.
zárható üveg-, műanyag-, vagy cserép
edényben/hordóban kell.
A végeredmény rendkívül finom!
😌
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése