Oldalak

2019. október 6., vasárnap

Párolt fehérkáposzta

Gombhoz a kabátot. 
Tegnapról ugyanis maradt egy kis
szálas káposzta -káposztát is raktam el,
savanyítás előre megfontolt szándékával,
a harmadik kis hordóba-,
amiből úgy gondoltam, hogy milyen jó is
lenne egy kis párolt káposzta,
amihez viszont tovább álmodtam egy kis
hurkát, kolbászt, krumplit 😉...
Erre ma reggel mi történt?
A ház Ura -egy jó Baráttól- kapott hurkát
is, kolbászt is, frisset, házit, finomat
...na, így kell álmodni! 😀
Hozzávalók:
-kb. 1 kg gyalult fehér káposztához
-2-3 ek zsír
-só
-frissen darált bors
-1-2 tk őrölt fűszerkömény
-2 ek cukor
-4-5 ek ecet (10 %-os)

A káposztát -ha éppen nem már eleve
gyalulva vesszük- vékonyra legyaluljuk.
Nagyobb edényben a zsírt felolvasztom,
erre pakolom a káposztát, közben óvatosan
sózom, majd borsozom, őrült köménnyel
megszórom és nagy hőn, folyamatos forgatás
mellett puhára párolom-nem sok idő az egész.
Ha már jó az állaga (ahogyan szeretjük),
mehet rá a cukor és az ecet, amivel már
csak annyit marad a főzőlapon, amíg a
cukor teljesen elolvad. Kóstolni kell és ha
minden összeállt, tálalni.
Gyors és finom, mondhatnám,
egy beteljesült álom!
😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése