A Lányok a lelkemre kötötték, hogy ezt a
receptet mindenképpen meg kell, hogy
osszam, bár nem én találtam ki!
Maga a recept rendkívül bonyolult és
meglehetősen időigényes...nem, nem az,
ellenben nagyon finom és hagyma nélkül
még iskolába, munkahelyre is vihető!
😉 😀
Hozzávalók:
-0,5 kg B. Fusilli tészta
-30-40 dkg sonka
-2 doboz 375 ml-es joghurt (mindenképpen jó fajta)
-2 csomag (2x10 dkg) mini mozzarella
-4 kis fej lilahagyma
-4 közepes méretű kápia paprika
-30-40 dkg kukorica (konzerv)
-só
-frissen darált bors
-kb. 2 dl majonéz
-3-4 ek mustár
Vizet főni teszek (jó sok) sóval, majd a tésztát
kifőzöm, leszűröm és hideg vízzel alaposan
leöblítem, lecsepegtetem.
Közben összevágom a hozzávalókat
nagyjából kis kockára, a hagymát sózom
is, kicsit állni hagyom, úgy keverem
a többihez.
A tésztát hozzáöntöm a sonkához és
zöldségekhez, erre öntöm a joghurtot,
a majonézt, mustárt, borsot darálok rá,
alaposan összekeverem az egészet és
legalább fél órát pihenni hagyom, hogy
összeálljanak az ízek
...na, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy
ez alatt az idő alatt nem fog tetemes
mennyiségnek belőle nyoma veszni.
😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése