Oldalak

2025. augusztus 31., vasárnap

Paradicsommal és fokhagymával sült Camembert

Ez is az a fajta étel, amivel szinte semmi
tennivaló nincs, viszont annál élvezetesebb
a fogyasztása...főleg, ha azokkal ülsz le,
akiket a legjobban szeretsz. 
Hozzávalók (3 főre):
-3 doboz Camembert sajt
-1 közepes fej lilahagyma
-3 fej fokhagyma
-1 kg koktélparadicsom
-só
-darált feketebors
-rozmaring
-olívaolaj
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
(Kisebb mennyiségnél airfryer-be tenném.) 
  
Tepsiben, sütésálló edényben, jénai tálban,
bármiben süthető, amit szeretünk magunk elé,
a terített asztalra is kitenni.
 
A sajtokat sütőtálba teszem, köréjük szórom a megmosott
paradicsomot, amiknek az alját kicsit bemetszettem, majd
félbevágom az egész fej fokhagymát, ezt elrendezem a
tetején, majd a lilahagymát apró kockára vágom, ezt is
beleszórom a tálba, sózom, borsozom az egészet, a
rozmaringot az egésznek a tetejére helyezem,
meglocsolom olívaolajjal és mehet a sütőbe,
légkeveréssel, 30 percre.
Majdnem több idő volt leírni, mint elkészíteni.
Hozzá -tunkolni- pirítós kenyér, bagett, ciabatta
adható, amit csak szeretünk.
Vacsorára egy jó kis fröccsöt kínálhatunk
mellé
...vagy pezsgőt, ami éppen aktuális. 
😉
Az szívecskés terítés ma sem
a véletlennek köszönhető.
💝💙💝

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése