20 éve ettem ilyet először Horvátországban
-itthon soha nem készítettük,
nem is hallottam róla addig.
Amikor először csináltam itthon,
meg sem vártuk a "kötelező" állási időt,
szinte azonnal megettük az egészet.
Amikor először csináltam itthon,
meg sem vártuk a "kötelező" állási időt,
szinte azonnal megettük az egészet.
Így amikor hozzákezdek, nem aprózom el a mennyiségét
Hozzávalók:
-20 db kápia paprika, vagy 10 db piros kaliforniai (sacc 2 kg)
-5 ek 10 %-os ecet-de teljesen ízlés függő!
-1 ek só
-5 ek cukor (annyi kanál, amennyi ecet) (az ecet, só, cukor összesen 2,5 dl lesz)
-5 dl víz-de amennyi ellepi majd
-1 ek egész bors
-1 tk szegfűbors (nagyon szeretem a savanyúságokban)
-2-3 db babérlevél
-olívaolaj-mindegyik üvegbe egy fél centi, csak mert nincs tartósítószer benne
(ha viszont pár napon belül elfogyasztjuk, még ez sem kell rá)
(ha viszont pár napon belül elfogyasztjuk, még ez sem kell rá)
A sütőt előmelegítem 200 fokosra, majd légkeveréssel
1 órát sütöm a paprikákat (félidőben átforgatom),
míg teljesen fekete lesz a héjuk.
míg teljesen fekete lesz a héjuk.
Nincs ok aggodalomra, a húsa nem ég meg,
a héját meg teljes egészében le kell sikálni róla!
A megsült paprikákat vastag zacskóba teszem
(a gőztől lesz könnyebb letisztítani)
és ha már hűlt egy kicsit, ledörzsölöm a feketeséget
-kifejezetten kesztyűs kézzel bánva a paprikákkal. :)
A szárat és a magházat teljesen eltávolítom,
de egyébként egyben hagyom az egészet.
(úgy fog kinézni, mint egy tintahal megpucolva :)))
Enyhén ecetes salátalevet készítek hozzá,
szerintünk ez így sokkal finomabb,
majd üvegekbe téve ráöntöm a levet,
a fűszereket szét/elosztom és mindegyik tetejét lezárom
egy pici réteg olívaolajjal.
És hogy meddig áll el?
Fogalmunk sincs róla, sose vártuk még meg
a "szavatossági ideje" végét! :)))
Ezt én is nagyon szeretem:) Hát nem élne meg túl hosszú időt nálunk sem, főleg ezzel a rusztikus húspástétommal:)
VálaszTörlés