2013. október 27., vasárnap

Fügés-almás cobbler...

...alias morzsasüti. :)
de ismét sikerült fügét vennem, úgyhogy 
remélem elnézitek ezt nekem! :D

Hozzávalók:
-4 db nagy alma
-8 db friss füge
-pici citromlé
- 2 ek cukor
-4 tk vanília aroma (1 tk/alma) 

-4 ek a 'hősi'barack lekváromból
-1 dl bodzaszörp

Az almát megpucolom, most kockára vágom, 
meglocsolom pici citromlével, 
vanília aromával, szörppel, rászórom a cukrot,
összekeverem és 190 fokra előmelegített sütőbe 
 teszem (légkeveréssel) 15 percre-nem fedem le.
a tésztához:
-160 g süteményliszt
-1 tk sütőpor
-csipet só
-2 ek cukor
-1 egész tojás
-70 g vaj

A vajat éppen csak megmelegítem, belekeverem a tojást,
majd a többi hozzávalót-gyorsan, morzsásra.
A fügéket megmosom, négyfelé vágom,
az almák közé rendezem, rászórom a morzsát
és 15 percre visszateszem a sütőbe.
Egy egész szép adagot még forrón, a tepsiből kanalaztam ki
-na, ami jó, az jó!  :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése