2013. október 19., szombat

Máglyarakás


Engedve az Olvasói nyomásnak,
(a Sógorasszony nyár óta szeretne hozzá útmutatót :)))
jöjjön ennek a mennyei finomságnak is a receptje! :D
Hozzávalók:
-4 nagyobb alma
-15 dkg darált dió
-20 dkg mazsolás kalács (ha nincs, megteszi a vajas kifli is + mazsola)
-5 tojás-különvéve a fehérje és a sárgája!!!
-5 dl tej
-5 dkg vaj
-15 dkg vaníliás cukor
-0,5 dl vanília aroma vagy rum
-3 ek hősibarack lekvár
-vaj (vagy inkább zsír) és édes morzsa-a sütőedénybe
A tejet a cukorral, a vanília aromával és a vajjal 
melegedni teszem-de csak langyosra!
Egy sütőedényt kizsírozok és az édes morzsával beszórom. 
A kalácsot kis kockákra vágom, belenyomkodom a tálba 
és rálocsolom a langyos tejet-soknak tűnhet, 
de mind fel fogja szívni a kalács!
Megszórom a darált dióval, a meghámozott almákat 
szintén kicsire vágom, ezt rápakolom a dióra és az egészet 
előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon, légkeveréssel, 20 percre. 
A tojásfehérjéket közben habbá verem, 
hozzáadok 3 ek hősibarack lekvárt;
ezt az almák tetejére kenem és visszateszem a sütőbe 
még 5 percre, míg a hab aranysárga lesz.
Tálalásnál lehet hozzá kínálni még lekvárt, 
de ha időnk engedi, készíthetünk mellé  
Sok sikert az elkészítéséhez, Sógorné!

Na, ennyit arról, hogy a mostani hétvégén 
semmit a világon nem fogok csinálni! :DDD


2 megjegyzés:

  1. Imádom, így, ahogy van! :) Nagggggyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az itthoniak is így gondolták-egy csíkocska van még belőle. :)))

      Törlés