Engedve az Olvasói nyomásnak,
(a Sógorasszony nyár óta szeretne hozzá útmutatót :)))
jöjjön ennek a mennyei finomságnak is a receptje! :D
Hozzávalók:-4 nagyobb alma
-15 dkg darált dió
-20 dkg mazsolás kalács (ha nincs, megteszi a vajas kifli is + mazsola)
-5 tojás-különvéve a fehérje és a sárgája!!!
-5 dl tej
-5 dkg vaj
-15 dkg vaníliás cukor
-0,5 dl vanília aroma vagy rum
-3 ek hősibarack lekvár
-vaj (vagy inkább zsír) és édes morzsa-a sütőedénybe
A tejet a cukorral, a vanília aromával és a vajjal
melegedni teszem-de csak langyosra!
Egy sütőedényt kizsírozok és az édes morzsával beszórom.
A kalácsot kis kockákra vágom, belenyomkodom a tálba
és rálocsolom a langyos tejet-soknak tűnhet,
de mind fel fogja szívni a kalács!
Megszórom a darált dióval, a meghámozott almákat
szintén kicsire vágom, ezt rápakolom a dióra és az egészet
előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon, légkeveréssel, 20 percre.
A
tojásfehérjéket közben habbá verem,
hozzáadok 3 ek hősibarack lekvárt;
ezt az almák tetejére kenem és visszateszem a sütőbe
még 5 percre, míg a hab aranysárga lesz.
Tálalásnál lehet hozzá kínálni még lekvárt,
de ha időnk engedi, készíthetünk mellé
Sok sikert az elkészítéséhez, Sógorné!
Na, ennyit arról, hogy a mostani hétvégén
semmit a világon nem fogok csinálni! :DDD
Imádom, így, ahogy van! :) Nagggggyon guszta! :)
VálaszTörlésAz itthoniak is így gondolták-egy csíkocska van még belőle. :)))
Törlés