2013. október 8., kedd

A camembert esete a körtével

Kifejezetten kedveljük a (jó féle) sajtokat
-a camembert féléket még inkább-, 
aminek még a körte is kiváló kísérője lehet!
Nem ezt terveztem kivitelezni ugyanis-de hát ember tervez ... :)
Fügét szerettem volna a sajt mellé, de kicsiny városunk egyetlen 
nagy üzlete sem tart folyamatosan efféle kuriózum gyümölcsöt !?!?!?  
Mert még ha szarvasgombát kerestem volna például, vagy Beluga kaviárt !? 
Nem baj, ami késik...csak nem marad el! :)))
Hozzávalók 1 főre:
-1 (fadobozos) camembert sajthoz (ami jelen esetben diós)
-2-3 db szép, érett vilmoskörte
-balzsamecet sűrítmény
-darált színes bors-természetesen opcionális
-méz-semlegesebb ízű
-fél kk Tűzköpő-még inkább opcionális :)))
-dió-felekben, negyedekben ha lehet, így szebben is fog mutatni a tálon
A sajtot tálra helyezem, a körtékkel (kockára, vagy cikkekre vágva),
ízlés szerinti mennyiségű dióval megpakolom, 
pici Tűzköpővel elkevert mézet csorgatok rá,
színes borsot darálok a körtére és kevés Glasszéval megbolondítom.
A végeredményről
a Királylány-mivel nagy ínyenc-
(és elég nagy kritikus :)
teljes átéléssel falatozott,
majd közölte, hogy a mézet cseréljem le
(ugyanis bodzás akácmézzel készítettem)
-osztom a véleményét! :D
Most már (ideig-óráig) azt is megbocsátom, 
hogy nem kaptam sehol friss fügét! :)))


2 megjegyzés:

  1. Pont az jutott eszembe a bejegyzés olvasása közben, hogy azért a körtével is nagyon finom lehetett ám! :) És milyen a csiliszósz szerzeményed? Biztosan nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a körtét is szeretjük ám! :)
      És hogy milyen a chili?
      Halálos! :D :D :D

      Törlés