A legegyszerűbb, de legfinomabb krumplileves, amit enni csak lehet!
Írtam már, hogyha úton vagyunk, sokszor térünk be ide;
hasonlót ettünk a múltkoriban
(természetesen pontos leírást nem kértem :)
Hozzávalók:(természetesen pontos leírást nem kértem :)
-1 kg krumplihoz
-1 pár (20 dkg) cserkészkolbász (most -sajnos!-, csak mert elfogyott a db-től kapott
házi, füstölt finomság; na és az Agg rokon hűtőjében is régen garázdálkodtunk már :)))
-pici olíva olaj, a kolbász alá (házi kolbásznál ezt kihagyom!)
-1 közepes vöröshagyma
-1 egész szál zellerlevél (Anyós pajtás jóvoltából :)
-1 ek szárított petrezselyem
-2 db babérlevél
-csilipelyhes só
-darált bors
-ízvarázs
A hagymát megtisztítom, apróra vágom.
Az
olajat felforrósítom, átsütöm benne a karikára vágott kolbászt,
Közben a burgonyát meghámozom, megmosom
és kisebb kockákra darabolom;
és kisebb kockákra darabolom;
(Miniatűr méretek (magamhoz képest :), miniatűr hozzávalók.)
a lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, amennyi
kényelmesen ellepi, fűszerezem és puhára főzöm.
kényelmesen ellepi, fűszerezem és puhára főzöm.
Tálalásnál kerül rá/bele a sült kolbász.
Ennyi. Mondtam! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése