2013. október 29., kedd

Kolbászos krumplileves

A legegyszerűbb, de legfinomabb krumplileves, amit enni csak lehet!
Írtam már, hogyha úton vagyunk, sokszor térünk be ide;
hasonlót ettünk a múltkoriban
(természetesen pontos leírást nem kértem :)
-az egyszerűsége a nagyszerűsége! 
 
Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-1 pár (20 dkg) cserkészkolbász (most -sajnos!-, csak mert elfogyott a db-től kapott 
házi, füstölt finomság; na és az Agg rokon hűtőjében is régen garázdálkodtunk már :))) 
-pici olíva olaj, a kolbász alá (házi kolbásznál ezt kihagyom!)
-1 közepes vöröshagyma
-1 egész szál zellerlevél (Anyós pajtás jóvoltából :)
-1 ek szárított petrezselyem
-2 db babérlevél
-csilipelyhes só
-darált bors
-ízvarázs

A hagymát megtisztítom, apróra vágom.
Az olajat felforrósítom, átsütöm benne a karikára vágott kolbászt, 
majd azt kiszedve belekerül az apróra vágott hagyma 
és sóval puhára dinsztelem.
Közben a burgonyát meghámozom, megmosom 
és kisebb kockákra darabolom;
(Miniatűr méretek (magamhoz képest :), miniatűr hozzávalók.)
a lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, amennyi 
kényelmesen ellepi, fűszerezem és puhára főzöm.
Tálalásnál kerül rá/bele a sült kolbász.
Ennyi. Mondtam!  :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése