...és Apósom évről-évre mind jobban szórakozik,
amikor még ennyi évet kívánunk Nekik! :)
Na jó, azért tényleg nem kevés ez, még gombócból sem!
Rendeltünk azért tortát is -orosz krémet-,
mert az meg az Anyós pajtás kedvence,
viszont egy gasztroblogger meny sem mehet
üres kézzel! ;)
Hozzávalók:üres kézzel! ;)
-1,2 kg (1 kg tiszta súly) alma, de függ a tepsi magasságától
-20 dkg kristálycukor
-3 csomag pudingpor (most karamell ízű-és nagyon finom vele!)
-5+3 dl víz
-0,5 kg szögletes háztartási keksz
a csokimázhoz:
-15 dkg cukor
-2 ek cukrozatlan kakaó
-3 ek víz...ezeket összefőzöm és belekeverek
-2,5 dkg vajat.....a kihűlt süteményre öntöm
vagy
-2-3 csomag ét tortabevonó (tepsi-méret függő)
Az almát
meghámozom, kicsumázom és vékonyabb
szeletekre vágom.
szeletekre vágom.
Nagyobb fazékba rakom, 5 dl vizet és a cukrot ráöntöm,
jó félpuhára főzöm-jobban szeretjük így, mint szétfőve.
A tepsi alját keksszel kirakom, az almát elsimítom rajta,
a tetejére ismét keksz kerül.
a tetejére ismét keksz kerül.
Nagyon jól néz ki, én még sosem ettem ilyet. Biztosan sikert arattál vele. gasztro menyhez méltóan helyt álltál:) Boldog évfordulót az üünepelteknek! A maradékod is nagyon ötletes, sőt jó ötletet adott a mai desszerthez:)
VálaszTörlésEgy időhiányban szenvedő gasztroblogger-meny gyors alkotása! :DDD
TörlésA maradékot pedig úgy tüntette el
a ház Ura (pedig 3 pohár!), hogy nyoma sem maradt. :)
Boldog évfordulót, és még sok-sok boldog együtt töltött évet az ünnepelteknek! :) Klassz kis sütemény ez, szép magas lett! Imádom az alma és a csoki ízét együtt, nagyon finom! :) És megnéztem a tavalyi tortádat is, az sem semmi, tetszik! :)
VálaszTörlésKöszönöm, köszönik szépen;
Törlésés a joghurttorta is elképesztően finom! :)
Az almásat pedig majdnem a tepsiből ették ki
az "itthoni Gombóc Artúrok"! :)))