2016. október 19., szerda

Édeskömény saláta

Ez volt az egyik kiegészítője ama bizonyos


Hozzávalók 4 főre:
-2 db nagyobb méretű édeskömény gumó
-2 nagy csokor petrezselyem
-4 szál újhagyma
-1 citrom leve
-extra szűz olívaolaj
-Himalája só
-frissen őrölt bors
Az édesköménynek elég, ha a két külső levelét leszedjük,
aztán egy öblítés után lehet is alkotni belőle/vele.
Az íze -csak mert kérdezték :)- nem erős, nem tolakodó.
A gumókat kettévágom és éles késsel vékonyra
szeletelem a feleket, ezután pici frissen őrölt bors- és
a citrom frissen kicsavart leve kerül rá
(közben -természetesen- kóstoljuk, mert nem mindenkinek
ugyanaz az eltűrhető savanyúság).
Közben az újhagymát is mosom, vékonyan szeletelem,
ezt sózom be kicsit és többször átrázom.
A petrezselymet szintén mosom és viszonylag nagyra
szeletelem-szerintem sokkal szebb, még a szemnek is!
Nagyobb tálban összekeverem a hozzávalókat
és nagyon jó minőségű olajjal meglocsolom.
Ja -majdnem elfelejtettem-, a zöld részét is rácsípkedem
az elkészült tetejére-ki ne hagyja senki!
Nagyon finom.
Szerintem.
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése