2017. június 25., vasárnap

Friss málnaszörp

Kisebb, vagy nagyobb mennyiségben, de málna-
szörpnek muszáj készülnie, főleg,
ha az ember lánya málna-ültetvényessé avanzsált.  :)
Hozzávalók:
-2 kg MÁLNÁHOZ
-0,5 kg kristálycukor
-0,5 liter víz
 Kezdő lépésként a vízből és a cukorból
szirupot főzök, nagy lángon-nem kell sokáig,
elég 5 perc fövés...és nem keverem közben
semmivel!
 Teljesen ki kell hűteni!
A málnát leöblítem és a botmixert ráengedem;
a kihűlt cukorszirupot is hozzákeverem.

A magos változat kizárólag a fotó miatt maradt,
fogyasztás szempontjából viszont sokkal
előnyösebb, ha szitán átpasszírozzuk
-pár perc pepecselés pusztán, de
sokkal bársonyosabb lesz a végeredmény.
Fogyasztásig vagy mélyhűtőbe tesszük és
mindig annyit szedünk ki, amennyit 1-2 nap
alatt elfogyasztunk, vagy
ha nem készült hektónyi mennyiség, akkor
flakonban, a hűtőben eláll jó pár napot. :)  
...és ezt is Anyukám mondta! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése