Oldalak

2021. május 22., szombat

Tojásos nokedli ecetes fejessalátával

Amilyen gyönyörű fejessalátákat
lehet már venni a boltokban, vétek
lenne kihagyni tavasszal ezt az ételt.
Nem mellesleg egy kis húsmentes
étkezést is érdemes olykor közbeiktatni
a mindennapokba.

Első körben elkészül NOKEDLI.
Hozzávalók 3 főre:
-25 dkg sima liszthez
-2 egész tojás
-1,5 tk só
-1,5 dl meleg víz

Katt. ide, vagy a NOKEDLI szóra.

a továbbiakhoz: 
-fejenként legalább 2 db tojás
-só
-frissen darált fekete bors
-csemege pirospaprika
-életízesítő

Nagyobb serpenyőben kevés libazsírt melegítek,
ebbe forgatom bele a kifőtt nokedlit, amit
ízesítek egy kis frissen darált borssal és ételízesítővel,
amikor már kellőképpen átmelegedett az egész,
a felvert tojásokat (4-5 darabot) is ráöntöm
és kavargatva átsütöm, alacsony hőn
-nem szabad kőkeményre sütni a tojást, mert
a tűzről levéve is keményszik még!
Az asztalra téve kerül rá még darált bors
és csemege paprika is.
Hozzá -természetesen/kötelezően/előírásszerűen-
ecetes fejessaláta jár!
😍
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése