A recept az Anyukámtól származik,
amióta az eszem tudom, készítette, nem
kis sikerrel.
Nagyon gyors, nem túl drága.
Ő általában húsvétra, karácsonyra, vagy
nagyobb sátras családi rendezvényekre
csinálta...most én következek.
Hozzávalók/elkészítés:-25 dkg porcukrot,
-1 kocka Rámát,
-2 egész tojást
gőz fölött kikavarok-folyamatosan-, 20-30 perc alatt fog besűrűsödni-ezt nem lehet (nem érdemes) lerövidíteni;
-25 dkg cukrot karamellizálok és
-25 dkg darált diót belekeverek,
majd a gőzről levéve a krémet hozzákeverem;
A töltés: 1 csomag (6 darabos) ostyalap kell hozzá,
1-1 lap közé töltjük/kenjük a tölteléket vékonyan;
nagy méretű tepsibe/deszkára rakjuk a megtöltött lapokat
(mehet egymás tetejére) és egy éjszakán keresztül
lesúlyozzuk(egy 2 kg-os liszt pont elég nehéz).
(A súlyozás amiatt nagyon fontos, hogy a töltelék
egyenletesen terüljön szét a két lap között,
különben elég girbegurba lesz a végeredmény.)
Ezalatt egyenletes, szép vékony és szeletelhető
lesz a süti
- gyufás doboz méretű szeletekre vágom,
recés késsel (úgy könnyebb).
Nagyszerű édesség és kiadós is, mivel a töménysége
miatt nem lehet túlzásba vinni a fogyasztását.
Vagy mégis?
Ezt Anyum is gyakran készítette, de én valahogy még egyszer sem..eszembe sem jutott! Köszi, hogy felidézted bennem az emlékét!! Mi is imádtuk!! :)
VálaszTörlés