Hozzávalók:
-25 dkg B. Penne tészta
-25 dkg sonka (most szeletelt)
-4 dl tejszín (igazi, 30 %-os :)
-2 nagy fej vöröshagyma
-kb. 6 nagy gerezd fokhagyma (kinek-kinek ízlése szerint)
-só
-frissen darált bors
-1 csokor petrezselyemzöld, vagy szárítottból 1-2 evőkanálnyi
-jó sok reszelt sajt (most Trappista)
-olaj
-vaj
Kezdek a tésztával, mert nagyon gyorsan
lesz készen a szósz is.
Tehát olyan sós vízben, mint a tenger, a tésztát
kifőzöm majdnem készre-teljesen a szószban
fog készre főni.
Amíg fő a tészta, olaj és vaj keverékén az
apróra összevágott vöröshagymát kevés sóval
dinsztelni teszem, a vége felé rádobom a vékonyra
szeletelt fokhagymát is.
Felöntöm tejszínnel, hozzáadom a felvágott
sonkát és mehet bele a leszűrt tészta is
(amit ezekben az esetekben soha nem mosok át).
Pár perc összefövés elég az egésznek.
A lereszelt sajtból mindenki a tányérja tartalmára
kap annyit, amennyit szeretne...általában jó sokat.
Nagyon gyors és nagyon finom vacsora.
😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése