...halakhoz, borjúlábhoz, salátákhoz,
fasírthoz, rántott húshoz, belsőségekhez,
vagy éppen sima, sós vízben főtt krumplihoz
Az alap ebben az esetben egy vinaigrette
mártás, ennek egy továbbgondolt verziója
ez a nagyon finom keverék.
Ja, ezt adták meg kiindulópontnak a
Fiatalok, ugyanis küszködésük közepette
közöltem Velük, hogy végeredményben
halat, vagy affélét is tudok sütni vacsorára,
nehogy a végén még éhen haljanak nekem.
😅
Hozzávalók (kb. 6 főre):
-4 ek almaecet
-só
-frissen darált feketebors
-2 kk jó fajta, csípős mustár (jelen esetben Orosz mustár)
-2 dl extra szűz olívaolaj
-2 nagyobb lilahagyma
-8-10 db közepes méretű csemegeuborka
-1 kis (hosszú, keskeny) üveges, apró szemű kapribogyó
-4 db 10 perces főtt tojás
-1 nagy csokor petrezselyemzöld
-1 szűk maréknyi snidling
-3-4 ek méz, vagy valamilyen édesítő szer (cukor, édesítő amit szeretünk)
Kezdem a tojásokkal, ezeket 10 perc alatt megfőzöm,
hideg vízbe pakolom, majd megfosztom
a burkolatuktól.
Amíg a tojások főnek, elkészül minden más:
nagyobb tálban az ecetet a sóval, borssal és mustárral
kikeverem (habverővel), majd lassan belekeverem az
olajat is...szép sűrű lesz az alap.
Az uborkát, lilahagymát, kapribogyót, petrezselymet,
snidlinget egészen kicsire aprítom fel, a főtt tojást
pedig tojásszeletelővel először keresztben, majd
hosszában vágom össze (így nem roncsolódik)
és az egészet belekeverem az alapba és édesítem.
Állás közben többször átkeverem, hogy a tojások
sárgája szépen belesimuljon a mártásba.
Mint alább látható, halat és rákfarkat sütöttem
hozzá és egészen rendesen bevacsoráztunk.
(akik már nem is gyerekek😏) majdnem olyan lett,
mint amilyet Emese készített karácsonyra.
Na, ezt megint össze kellett raknom fejben, csak
mert abból nem ettem.
😂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése