...kukoricás párolt rizzsel
Hozzávalók:
-1 kg csirkemellfiléhez
-kevés olívaolaj, vagy valamilyen zsiradék
-4 nagy teáskanál Noszlopi Fokhagymakrém (jó ideje ezt használom, többek között a gyorsaság kedvéért)
-4 púpos evőkanál jó fajta (most Lengyel) mustár
-4-6 bő evőkanál méz (nálam 6, de kinek-kinek ízlése szerint)
-só
-frissen darált feketebors
-4 ek joghurt (természetesen tejszín is kerülhet bele, aki azzal szeretné)
-2 csészényi Ben's Original rizs (őrület, de komolyan😕)
-pici só
-kevés olívaolaj
-4 csészényi víz
-2 konzerv kukorica (közepes)
Kezdem a rizzsel; ezt kevés olajon, viszonylag
nagy hőn, folyamatosan keverve kicsit átsütöm,
sózom, felengedem a vízzel és fedő alatt, közepes
hőn, néha átkeverve puhára párolom. A kukoricát a
legvégén keverem csak hozzá, annak elég átmelegedni.
Közben kényelmesen el fog készülni a hús.
A csirkemellfilét nagyjából kisujjnyi csíkokra vágom
(igen, tudom, kinek mekkora a kisujja, de na 😃),
kevés olajon, nagy hőn, ezt is állandóan keverve
átsütöm (nagyjából 5 perc), majd sózom, borsozom
és a joghurt kivételével mindent a húshoz adok.
Itt elég csak a közepes hő, leginkább a méz miatt.
Kb. 5 perc összefövés után belekerül a joghurt is,
átkeverem és lehet is tálalni.
(A csirke enged annyi levet, hogy elegendő legyen
majd a szósz is.)
Köretnek adhatunk hozzá krumplipürét, burgonya
krokettet, sima rizst, kuszkuszt, bulgurt, most viszont
finom, édes kukoricával kevertem a párolt rizst, ami
nagyon illik az édeskés szószhoz...is.
😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése