A karácsonyi sült halhoz a
mártás mellé még mindig
szerettem volna valami különleges
kiegészítőt, így esett a választás
a pácolt lilahagymára...szerintem
fogják szeretni.
Hozzávalók:
-jelenleg 5 nagyobb fej lilahagymához
-5 dl almaecet, vagy fehérborecet, amelyiket jobban szeretjük (az almaecet 5%-os, a fehérborecet 6%-os)
-5 púposabb ek cukor
-5 laposabb tk só
-forralt, forró víz, ha szükséges még
Durvának tűnhet a páclé, de nem az,
mindenképpen kell az erős alap ahhoz,
hogy nagyon finom legyen majd a
hagymánk, állás közben pedig sokat
fog finomodni a lé.
Szóval a hagymát megfosztom a burkolatától
és 3 mm-esre legyalulom.
Az ecetet a cukorral és a sóval felforralom,
majd ha már a cukor feloldódott, ráöntöm a
hagymákra, amiket előtte azért egy edényben
szépen elhelyeztem.
😉
Víz csak akkor kell az egészre, ha valami
véletlen folytán nem lepné el a hagymát.
Ez most egy hetet fog hűvösön várakozni,
(én pedig minden nap megkóstolom,
szigorúan minőség-ellenőrzés céljából)
mielőtt karácsony estéjén az asztalra kerülne
Update: asztalra került, szerették.
😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése