A recept a Kolléganőmtől származik
-amit szerintem nem is nevez receptnek-
és bár Ő pulled pork-ot készített ezzel az alappal
(a legjobb tépett hús volt, amit eddig ettem),
én most oldalashoz használom fel.
Eddig legalább 69-szer (6-, vagy 9-szer)
mondattam el Vele, hogy mi kell a páchoz,
most végre elkészült nálam is...na.😀
Hozzávalók:
-jelen esetben 2 szép, hosszú oldalashoz
-1 kis üveges (250 ml) barbecue szósz
-2,5 dl édes chili szósz
-4 ek Worcestershire szósz
-4 ek méz, vagy barnacukor
A húst, miután leöblítettem, a csontok között
szétvágtam és egy zárható tetejű edénybe
pakoltam.
A többi hozzávalót összekevertem és a
húsra öntöttem, kicsit átforgattam, majd
2 egész napra mentek a hűtőbe megpihenni.
A tálból szépen, sorban a tepsibe pakoltam a
darabokat és ráöntöttem az összes pácot.
Előmelegített sütőben, lefedve, 180 fokon,
2 órára a sütőbe tettem, utána egy kicsit
légkeveréssel rápirítottam.
Hozzá hagymás törtkrumpli volt a köret.
(Ja, a szilveszteri egyik vacsora-fogás volt a Fiataloknak.)
Isten-császárság lett az oldalas...IS!
😃
Boldog új évet kívánok
minden Olvasómnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése