Oldalak

2025. március 30., vasárnap

Sárgarépa saláta

A készülő csirkenyársakhoz terveztem,
amihez pedig mindenképpen kell valamilyen nagyon
finom, friss saláta, csak mert már tavasz van.
TAVASZ VAN, na!
 😄
Hozzávalók:
-friss sárgarépa (és minél frissebb, annál finomabb lesz a saláta)
-só
-frissen darált bors (opcionális, ha valaki nem szereti)
-friss citromlé, vagy valamilyen gyengébb, finom ecet, amit szeretünk (rizs-, alma-, salátaecet, stb.)
-olívaolaj 
Nem igazán tudok mennyiséget írni, már
ami a sárgarépát illeti, ezt csak érzésre lehet
adagolni, de azt tudni kell, hogy NAGYON
eteti magát, tehát egy nagyobb vendégséghez
nem lesz elég egy-két csokorral.
 
És akkor jöjjön az elkészítése.
A sárgarépát meghámozom, leöblítem és a
hámozóval tovább hámozom, mármint
metélteket szeletelek/vágok/hámozok.
Ezután egy picit megsózom, borsozom és
ráfacsarom a citrom levét.
Tálalásnál kerülhet rá valamilyen finom olívaolaj.
Természetesen bármilyen salátával, vagy zölddel
is összekeverhetjük, de most ez volt az elgondolás.
Jó elgondolás volt.
😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése