Oldalak

2025. március 30., vasárnap

Shakshuka

Mire felébredt a csipet-csapat, az alap már készen
volt (nem bízok túl sok mindent a véletlenre :),
így csak a tojásokat kellett belesütni.
A sajtot valami elképesztő módon szeretjük így.
 Hozzávalók (1 főre):
-pici olaj
-1 kis gerezd fokhagyma
-1 kis fej vöröshagyma
-1 szál újhagyma
-szárított chili pehely, vagy friss erős paprika
-4-6 db friss paradicsom (héj nélkül), vagy 1 doboz hámozott, darabolt, paradicsom konzerv
-cukor (a paradicsom savassága miatt kell bele)
-só
-darált bors
-2-3 db tojás
-egy marék reszelt sajt (Trappista, Mozzarella, stb.)
-jó fajta kenyér
 
Serpenyőbe olajat öntök (amiben majd ki is lehet
tálalni), ebbe dobom a kis kockára összevágott hagymát,
majd a szeletelt fokhagymát és újhagymát, a chili pelyhet
és puhára dinsztelem az alapot.
Ekkor ráöntöm  a paradicsomot, sózom, borsozom,
cukrozom és hagyom, hogy összefőjön
-közepes hőn, fedő alatt, akár 10-15 percig.
Ha ezzel is megvagyok, kis fészkekbe ütöm a tojásokat
rászórom a reszelt sajtot és fedő alatt addig sütöm, amíg
a tojások fehérje már éppen nem folyós.
Igen, ez 3 főre készült.

Kavargatni már nem szabad, hogy a tojások egyben
maradjanak.
És bár ki lehetne tálalni külön-külön tányérokba,
de ezt így, közös serpenyőből szerettük.
Nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése