...tortillába tekert sült kolbásszal
Pár napja beköszöntött a tavasz és
nem bánom, hogy meddig fog tartani, de
nálam innentől tavasz feeling van, ezek a
színek pedig frissek, üdék, élénkek,
pont amilyenekre már szüksége van a
lelkünknek.
Hozzávalók:
-4 közepes fej lilahagymához
-1 csokor petrezselyemzöld
-1 nagyobb citrom leve
-só
-2 ek őrölt sumac
-4 ek olívaolaj
továbbá
-4 szál grillkolbász
-4 tortilla lap
A hagymát megfosztom a burkolatától, félfőbe
vágva felszeletelem, sózom, ráöntöm a citrom levét,
majd az őrölt szömörcét, aztán a felaprított
petrezselyemzöldet, végül az olívaolajat és állni
hagyom.
Amíg a hagyma pihen, megsütöm a kolbászokat,
180 fokon, 15 perc alatt, air fryer-ben.
Ha a kolbászok is készen vannak, akkor száraz
serpenyőben kicsit átmelegítem a tortilla lapokat,
ráteszem a kolbászokat, bőven megpakolom
a sumac (szömörce)
a libanoni konyha jellemző fűszere,
de sokat használják a szíriai,
török és iráni ételeknél is.
Kissé fanyar és csípős, ugyanakkor
savanykásan
gyümölcsös, citrusos ízű, illata pedig az ecetre emlékeztet.
Húsételekhez, valamint az ecetes ízt kedvelő
zöldségételekhez, pl.
cékla, bab szintén bátran használható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése