Oldalak

2015. szeptember 6., vasárnap

Svéd gombasaláta


Hozzávalók:
-1 kg gombához (most üveges, vegyes)
-2 nagyobb fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 dl olaj
-3 dl sűrű, passzírozott paradicsomlé
-6 db babérlevél
-fél citrom leve
-só
-bors
-cukor (függ a paradicsom savasságától, de viszonylag sok)
ÉS
vagy majoranna+rozmaring (pl. Apósomnál),
vagy kakukkfű+bazsalikom+oregánó (pl. nálam), kinek mi jön be inkább,
de mindkettő nagyon-nagyon finom
A vöröshagymát szálasra vágom, az olajon -kis lángon-
megdinsztelem, félidőnél a szeletelt fokhagyma is rákerül.
Erre öntöm a gombát (az üvegeset leve nélkül, vagy a frisset
szeletelve), fűszerezem, felöntöm a paradicsommal és
kis lángon -időnként megkeverve- nagyjából fél órát
főzöm (a levének be kell sűrűsödni);
félidőnél és a vége felé is kóstolni kell, úgy fűszerezzük!
 Ez a fajta saláta hidegen és melegen egyaránt jó;
hidegen hidegtálak mellé, kísérő salátának, melegen
pirítóssal, vagy melegszendvics feltétjeként is
nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése