...egészben sült oldalassal
Hozzávalók:
-kb. 1,5 kg savanyú káposztához
-2 közepes fej vöröshagyma
-olaj, vagy kevés zsír (ki, mivel szeretné)
-kb. 1,5 kg savanyú káposztához
-2 közepes fej vöröshagyma
-olaj, vagy kevés zsír (ki, mivel szeretné)
-kb. 2-3 ek cukor, vagy jelen esetben eritrit
-viszonylag sok frissen darált feketebors (25-30 tekerésnyi)
-2-3 kk őrölt kömény
-só
-egy kis pohár víz, a káposzta alá
-egy szép darab (készen vásárolt), egészben megsütött, jó féle oldalas
Olajon üvegesre dinsztelem a burkolatától megfosztott
és szálasra vágott vöröshagymát, erre kerül a cukor, vagy
édesítő, majd hozzákeverem az átmosott káposztát, borsot
tekerek rá, köménnyel megszórom, vizet öntök alá és
puhára párolom az egészet (fedő alatt, közepes hőn,
át-átkeverve, hogy le ne égjen).
Kóstolni nagyjából 15-20 perc után
szoktam, ekkor dől el, hogy só, bors, vagy kömény
kell -e még bele.
Kicsit több idő kell az elkészüléshez a savanyú
káposztának, mint a sima fejes káposztából készülő
de így télvíz idején ezt sem szabad kihagyni az
elkészülő ételek sorából, mert rendkívül finom.
Az egészben sült oldalast most (az időgép hiánya miatt :)
készen vettem...mea culpa...de nagyon finom.
😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése