A tavalyi évünket
(immár szokásomhoz híven :)
ezzel a recepttel nyitottam
meg...most a húsvéti asztalra
is fel fog kerülni ez a
nagyszerű kreálmány, annyi
változtatással, hogy kaviár helyett
lazac lesz rajta.
Hozzávalók:
-8 db főtt tojáshoz
-4 kk dijoni mustár
-4 kk dijoni mustár
-8 kk majonéz (vagy amennyitől szép krémes állagú lesz)
-30 dkg füstölt lazac (egy keveset félreszelek/félreteszek belőle a díszítéshez :)
-frissen darált fekete bors
-fél-egy citrom leve (kóstoljuk, próbálgassuk, mennyi elég bele)
-30 dkg füstölt lazac (egy keveset félreszelek/félreteszek belőle a díszítéshez :)
-frissen darált fekete bors
-fél-egy citrom leve (kóstoljuk, próbálgassuk, mennyi elég bele)
A tojásokat 10 perc alatt megfőzöm, hideg vízben
kihűtöm, megpucolom, félbevágom, a sárgáját
tálkába szedem.
A lazacot nagyon apróra feldarabolom, ezt
összekeverem a tojások sárgájával, a borssal, mustárral,
Sót ebbe nem kell tenni, mert a lazac kellőképpen
sós, sőt, olívaolaj is ezért nem került most bele,
csak mert a lazac rendkívül gazdag zsírokban.
sós, sőt, olívaolaj is ezért nem került most bele,
csak mert a lazac rendkívül gazdag zsírokban.
A félbevágott tojásokba kanalazom a krémet,
mindegyikre kerül pluszban is egy kicsi lazac
és a tetejükre még egy kis citromlé.
Ez a tál is része a húsvéti
reggeli asztalunknak.
reggeli asztalunknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése