Oldalak

2019. április 19., péntek

Spagetti Carbonara

Bár nem kifejezetten húsvéti
a recept (egyáltalán nem az :),
de miután megkérdeztem, hogy
mit enne a Kamaszunk, ez volt
az óhaja...hát, na. 😀
Hozzávalók:
-25 dkg Spagetti
-15 dkg kolozsvári szalonna
-kevés olívaolaj
-2 maréknyi frissen reszelt parmezán
-3-4 tojás sárgája
-2 dl tejszín (igazi :)
-1 nagy fej vörös-, vagy jelen esetben sonkahagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyem
-só
-frissen darált bors
+ valamennyi a tészta főzővizéből 

Mivel a recept nagyjából fél órás, érdemes
minden hozzávalót összekészíteni!
Nagy lábasban vizet teszek fel főni, bőven
sózom, majd kifőzöm a tésztát.
Közben lehet készíteni a szószt...a szalonnát
és a hagymát  kis kockára-, vagy vékony csíkokra
vágom, a fokhagymát karikára szeletelem,
ezeket kevés olívaolajon dinsztelni/sülni teszem
-egyszerre készen vannak és nincs közben füst.
Ha minden szépen megsült, ráöntöm a tejszínt,
fűszerezem, majd rászedem a kifőtt tésztát,
aminek a főzővizéből elteszek keveset, hígításnak!
Összeforgatom a szószt a tésztával,
ráütöm a tojások sárgáját és kis tűzön
(vagy áramon :) összekeverem az egészet.
A frissen reszelt parmezán a legvégén kerül az
ételhez.

Ha és/vagy amennyiben sűrűnek ítélnénk meg
a szószunkat (csak mert az is lesz :),
apránként kanalazzunk a tészta főzővizéből a
szószhoz, aminek egyébként is krémesnek
kell lenni.
Ja és tudom, hogy a tejszín nem alkotja
az eredeti hozzávalók sorát, de ez is benne
volt a kívánságlistában. 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése