2018. január 1., hétfő

Füstölt lazaccal töltött tojás

Ezennel a 2018-as évünket itt is megnyitom
és hogy ma még maradjak a szerencsehozó ételeknél,
ismét egy apró szemekből álló kompozíciót hoztam. ;)
Hozzávalók:
-4 db főtt tojáshoz
-2 kk dijoni mustár
-15 dkg füstölt lazac
-1 kis üvegcsés fekete kaviár
-frissen darált fekete bors
-1 szál friss rozmaring levelei
-fél citrom leve
-annyi olívaolaj, amennyitől szépen összeáll a krém

A tojásokat 10 perc alatt megfőzöm, hideg vízben
kihűtöm, megpucolom, félbevágom, a sárgáját pedig
egy tálkába szedem.
A lazacot nagyon apróra feldarabolom, a rozmaringot
szintén, majd ezeket összekeverem a tojások sárgájával,
a borssal, mustárral, a citrom frissen facsart levével és az
olívaolajjal.
Sót ebbe nem kell tenni, mert a lazac kellőképpen sós.
A félbevágott tojásokba kanalazom a krémet,
mindegyikre kerül egy-egy kiskanál kaviár és a
tetejükre még egy kis citromlé.
Előételnek szerintem 3-4 db elegendő lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése