Oldalak

2021. június 24., csütörtök

Rizses hús

 Az eredeti gondolatom az volt, hogy
fog készülni a hideg gyümölcsleves
mellé, de mivel jelenleg 41 fokot mutat kint
a hőmérő, úgy döntöttem, olyan 2-3 hónap múlva
leszek csak hajlandó órákat a főzőlap mellett
állni és sertéshússal bíbelődni, addig max. fél órát.
Jó, egy órát.😅

Hozzávalók:
-kb. 70 dkg csirkemell filé
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 kis dobozos zöldborsó konzerv
-1 kis dobozos bébirépa konzerv
A fenti két hozzávaló normál esetben (és normál hőmérsékletnél 😉) friss lenne.
-4 db koktélparadicsom (a burkolata nélkül :)
-Piros Arany
-só
-frissen darált bors
-csemege paprika
-pici őrült kömény
-olaj, vagy zsír
-25 dkg U.B. rizs

A hagymát megfosztom a burkolatától,
kis kockára összevágom és kevés olajon
dinsztelni teszem.
A csirkehúst átöblítem, harapható méretű
vágom, majd a hagymás alapra kerül, ahol is
alaposan átforgatom, amíg fehér nem lesz
a színe. Ekkor kerül rá minden fűszer, valamint
a rizs, annyi víz kíséretében, amennyi nagyon
kényelmesen ellepi és kb. fél órát (vas lábasban),
alacsony fokozaton, lefedve főni hagyom.
Párszor át kell kavarni, hogy le ne égjen.
Ennyi idő elég a csirkehúsnak és a rizsnek is,
hogy puha legyen.
Ha a rizs idő közben elfőné a vizet, természetesen
pótolni kell, mi ráadásul ezt a csirkés változatot
szintén hosszabb lével szeretjük.
Ha puha minden, jöhet a borsó és a bébirépa,
hagyom egyet felfőni és el is zárom a hőt alóla.
Egyszerű, gyors és nagyon finom étel. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése