Tiszta hibbanás ez az időjárás...mert az, hogy
telünk nem volt, nekem öröm-bódosság,
telünk nem volt, nekem öröm-bódosság,
na de hogy a Királylány pont tavasszal esik ágynak
(holmiféle téli betegségekkel),
az már több a sok(k)nál! :)
Mondtam Neki, hogy főzök finom rizses húst
a beteg bendőjébe, mire közölte,
hogy azt nem annyira szereti!
(Neki is vannak már menzás élményei! :)))
De mivel a beteg nem reklamál,
(mert a gyulladt torka miatt ugye, nem nagyon tud :)
eszi, nem eszi...ezt kapja! :D
Hozzávalók:-1,2 kg sertéslapockához
-15 dkg mangalica zsír
-2 nagy fej vöröshagyma
-50 dkg barnarizs
-4 db bácskai paprika
-2 db paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
-fél csokor petrezselyemzöld
-0,5+1 liter húsleves, csontlé, vagy simán csak víz :)
-só, bors, életízesítő, csemege paprika
-szigorúan zsíron!-
(a hagyma most apróra, a paradicsom
meghámozva és nagyobb darabokra-,
a paprika szintén nagy darabokra vágva),
majdnem készre főve,
a jó minőségű, magyar csemege paprika
és a szívünk-lelkünk
(persze, nem belsőségekből főzzük :))) !
Másfél óra fövés után kerül bele a barnarizs
-mindig belefőzöm-, majd még fél óra
egymásra hangolódás,
(de nem ám úgy otthagyva
-pont annyi figyelmet igényel,
mint egy jó féle rizottó!)
kevés vízzel felöntve, majd
újabb adag víz és így tovább, míg
teljesen puha nem lesz a rizs is
és lehet tálalni!
Ehhez nagy általában fejes salátát
szoktunk enni, csak mert nem szabad elnyomni
karakteresebb savanyúságokkal a finom ízét
-szerintem!
-szerintem!
"Bár sokan tartják ősi, magyar
ételnek a rizses húst,tévednek.
Ugyanis a rizs csak meglehetősen
későn került a magyar konyhák
terítékére.
Biztosan azt tudjuk, hogy a közép-ázsiai
(üzbég, tádzsik,
türkmén, afgán)
konyha jövevénye a
plov, piláf, vagy egyszerűen a
rizseshús."
Királylánynak jobbulást kívánok, ilyen finom, tartalmas étellel biztosan gyorsabban fog menni! :)
VálaszTörlésKöszönjük szépen!
Törlés(De szerintem a rejtett csoki-készlete
jobban besegít az "átvészelésbe"! :)))