Mint ahogy azt többször írtam, elég gyakran
kell kimchit készítenem, ami annyit tesz,
hogyha egy pár napja már kifogyott a
hűtőből, akkor érkezik is a jelzés, hogy
jó lenne bevásárolnom hozzá.
😀
Hozzávalók:
-2 db kígyóuborkához
-1 nagyobb jégcsapretek fele
-2 nagy csomó újhagyma (ezzel finomabb), vagy (jelen esetben) 2 nagy fej vöröshagyma
-2 nagyobb méretű sárgarépa
-2 púpos teáskanálnyi Noszlopi fokhagymakrém (ezzel a legegyszerűbb)
-2 púpos teáskanálnyi koreai paprikakrém
-2 ek halszósz
-2 ek szójaszósz
-fél kk őrölt gyömbér
-2 ek cukor, méz, édesítő, amit szeretünk
-1 ek sima, jódmentes só
A mai napon viszont semennyi kedvem nem volt
nekiindulni sehová, úgyhogy abból gazdálkodtam,
ami itthon volt, így lett most uborka kimchi, nem
teljesen autentikusan, csak mert Koreában beletöltik
a nagyjából kovászolni való méretű uborkába a
bekevert hozzávalókat, de az élvezeti értékéből
nálunk semmit nem veszített így sem.
Szóval a vöröshagymát megfosztom a burkolatától,
a répát és a retket meghámozom és most nem vékonyra
szeletelem a zöldségeket, hanem rusztikusabb csíkokra.
Kevés sóval megszórom a felszeletelt zöldségeket és
többször átforgatom, hogy alaposan átjárja mindenütt.
Ha már engedett egy kis levet, hozzáadom a többi
kiegészítőt is, amikkel alaposan összekeverem
(kesztyűben), majd állni hagyom egy kicsit.
Azt is írtam már, hogy nekünk nem jött be a hosszú
ideig fermentált kimchi, így ahogy elkészül, teszem
ideig fermentált kimchi, így ahogy elkészül, teszem
is a hűtőbe.
Ez a mennyiség most nem sok, de egyrészt 2 db uborka
volt itthon, plusz mivel ezt a leggyorsabb elkészíteni,
elég gyorsan jöhet akár ebből is az utánpótlás.
😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése